Prawdziwie włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Włoskie restauracje to w kraju najpopularniejszy typ restauracji. Kochamy jedzenie włoskie bo jest pyszne, sycące oraz ceszy oko. Bez wątpienia najczęściej jemy pasty. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską goście kosztują równie pyszne potrawy takie jak tortellini, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Szukając dobrej włoskiej restauracji trzeba przyjrzeć się kilku cechom: jak wiele składników rzeczywiście pochodzi z Włoch, czy w menu są też nie tak popularne włoskie potrawy, czy karta win, oferuje klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża wielość smaków oraz jedzenie z wielu zakątków kraju. Dobra włoska restauracja stworzy prawdziwie włoski klimat.
Kuchnia włoska jest nieskomplikowana, co nie zmienia tego, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to niezwykle smaczna kuchnia europejska .
Dobre wino z Włoch
Jakakolwiek restauracja włoska, która pretenduje do bycia eleganckim miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna ignorować trunków. Posiłek w klimacie włoskim koniecznie powinien obejmować też trunek. Kieliszek białego wina to we Włoszech typowa praktyka. włoskie przepisy Najbardziej znane wina z Włoch to montepulciano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie ciro a także pantelleria z Sycylii. Restauracja włoska – jeśli rzeczywiście ma być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, powinna posiadać szeroki zestaw win.
Klasyczna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać indywidualność włoskiego gotowania bez cienia wątpliwości warto wybrać się do restauracji, która umie podać nie tylko pizzę i makaron.
Zobacz film